Raamattukonferenssi "Se sana seisoo vahvana"

Tilaisuuden nimi: Raamattukonferenssi "Se sana seisoo vahvana"
Tapahtumapaikka: Vivamo
Osoite: Vivamontie 2, 08200 LOHJA
Alkaa: 27.6.2017 11.00
Loppuu: 1.7.2017 13.00

”SE SANA SEISOO VAHVANA”
Reformaation merkkivuoden ja Suomen juhlavuoden raamattukonferenssi
27.6.-1.7. Vivamossa, Lohjalla

Reformaation ja Martti Lutherin vaikutus tuntuu läpi niin suomalaisen uskon kuin suomalaisen yhteiskunnan. Konferenssin raamattuluennot aamupäivällä käsittelevät temaattisesti Jumalan Sanan asemaa Mooseksesta aina tähän päivään asti sekä pelastushistorian kautta erityisesti ihmisiä johdattavaa Jumalaa niin Raamatun sivuilla kuin Suomen historiassa.

Iltapäivisin sukelletaan rukouksen maailmaan erilaisin luovin tavoin. Kristiina Tanhua-Laiho johdattaa ylistykseen, Päivi Peittola ottaa apuvälineiksi kuvat ja visuaalisuuden ja Virpi Nymanin kanssa tutkaillaan, mitä kehollinen rukous voi olla.


Aamupäivän raamattuluennot:

ALKAEN MOOSEKSESTA - RAAMATUN TIE HALKI VUOSISATOJEN (Riitta Keskimäki)

Jumalan kansa on aina käynyt kamppailua suhteessa Jumalan sanaan, Raamattuun. Viisisataa vuotta sitten tämä kamppailu mullisti Euroopan hengellisen kartan ja antoi ihmisten käsiin Raamatun heidän omalla äidinkielellään. Suomalaisen identiteetin keskeiset rakennusosat pohjautuvat tuohon merkittävään historian taitekohtaan.

Raamatun matka Siinailta juhlavuottaan viettävään Suomeen on puhutteleva. Viimeisinä sanoinaan Mooses evästi kansaansa: ”Tämä ei saa olla teille mikään tyhjä, merkityksetön sana. Se on teidän koko elämänne.” Raamatun muulle maailmalle välittänyt kansa julistaa myös omalla historiallaan; se joutui käymään Babylonian vankeudessa, ennen kuin siitä Esran johdolla tuli Kirjan kansa. Missä on meidän turvamme tänään? Se on juhlavuotta viettävän maamme ja maanosamme kohtalonkysymys.

Riitan luentojen aiheet:
1. Mooses ja Luvatun maan perustuslaki
2. Kirjanoppinut Esra ja Kirjan kansa
3. Jeesus – Jumalan Sana
4. Luther ja Sola Scriptura
5. Qumranin sensaatio ja Jesajan paluuPELASTUSHISTORIAA JOHDATTAVA JUMALA (Olli Seppänen)

Raamattu käsittelee Jumalan ja ihmisen välistä suhdetta. Miten Pyhä Jumala voi olla vuorovaikutuksessa häntä vastaan kapinaan nousseen ihmisen kanssa? Miten ihminen voi solmia suhteen Jumalan kanssa? Raamatun avainsana näihin kysymyksiin on liitto, niin Vanhassa kuin Uudessa testamentissa. Pelastushistoriaan liittyviä liittoja on viisi. Kaikki ne löytyvät sekä Vanhasta että Uudesta testamentista. Yksi niistä on vanha, eikä pelastustienä ole enää voimassa. Neljä muuta ovat edelleen voimassa. Niiden kautta Jumala armossaan tahtoo antaa elämän, sekä luoda tulevaisuuteen toivon ja rauhan näköaloja. On jotakin iäti kestävää ja muuttumatonta, joka voi luoda turvallisuutta tähän hetkeen, usein niin epävarmalta tuntuvan ajan keskelle, niin yksityisen ihmisen kuin kansakunnan elämään.

Olli luentojen aiheet:
1. Liiton olemus ja liitto Nooan kanssa
2. Liitto Aabrahamin kanssa
3. Vanha liitto
4. Liitto Daavidin kanssa
5. Uusi liittoIltapäivän kanava klo 15.00-16.30:

”LUOVA RUKOUS, ELETTY SANA”

Päivi Peittola (ke) johdattaa rukoukseen kuvien ja visuaalisuuden kautta. Kuvat puhuttelevat meitä, ja voimme itse rukoilla luomalla kuvia (valokuvia, maalauksia jne.).

Kristiina Tanhua-Laiho (to) johdattaa rukoukseen ja ylistykseen musiikin kautta. Illalla Kristiina konsertoi Vivamon kirkossa säveltämiensä raamattulaulujen myötä.

Virpi Nymanin (pe) kanssa tutkaillaan, miten omilla liikkeillään voi ilmaista Raamatun sanaa ja rukoilla niin pyyntörukouksia kuin kiitosrukouksia.Iltaohjelmat klo 18.30:

Ti-ilta Anteeksi, olemmeko jo tavanneet?
Ke-ilta: Hiekkaa varpaissa – ilta rannalla
To-ilta: Raamattulauluja –konsertti
Pe-ilta: Kaikki on valmistettu, HPE


KONFERENSSIN OSALLISTUMISMAKSU
100e. Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 50e. Lapset 40e (3-12v)

TÄYSIHOITOHINNAT TI-LA
343-383e (aik.)
256,40-286,40 e (lapset 3-12v)

Kalenteri

<< Kesäkuu 2017 >>
ma ti ke to pe la su
22
23
24
25
26
27
Etsi ajalta (pp.kk.vvvv):
-

Sanahaku:

Valitse organisaatio:

Kohderyhmä
Paikka: